maandag 2 juni 2014

Langs de tennisbaan met de Nederlandse Kiki Bertens

Sfeerbeeld Roland-Garros 2014

Kiki Bertens Parijs

Donderdag 28 Mei 2014 was het zover. Een dagtrip naar Roland-Garros om het echte tennis eens van dichtbij mee te maken. Met een vertrek om 4:30 's morgens op de planning was het geen probleem om nog wat te slapen gedurende een 5 uur durende busrit. Eenmaal aangekomen in Parijs was het nog een enorme drukte op de weg. Blijkbaar is het altijd erg druk op de weg en kwam dit niet alleen door Roland-Garros maar dit geheel terzijde. Er stonden al aardig wat mensen in de rij om het complex binnen te treden. We besloten rustig aan te sluiten en te wachten op onze toer. Na een half uur waren we binnen en gingen we opzoek naar een interessante tennismatchen.

Kiki Bertens tegen Anastasia Pavlyuchenkova

Rond 11u begonnen de eerste wedstrijden op Roland-Garros. We zagen op de planning dat de Nederlandse Kiki Bertens zou gaan starten tegen de als 24 geplaatste Anastasia Pavlyuchenkova op baan 5 waardoor we besloten om hier eens te gaan kijken. Pavlyuchenkova had lang het betere van het tennisspel en wist ook haar dominantie op te leggen bij de Nederlandse. In de slotfase van de tweede set ging het echter mis bij Pavlyuchenkova. Ze liep een vervelende rugblessure op, ging onderhands serveren en moest niet veel later de strijd staken. Na afloop was Pavlyuchenkova echter verontwaardigd over de manier waarop Bertens en de Nederlandse tennisfans zich gedroegen ten opzichte van haar, zo twitterde ze wat later.

De één zijn dood, is de ander zijn brood. Kiki Bertens blijft maar winnen en zal een flinke stap vooruit gaan maken op de WTA ranking, nu ze haar vijfde zege op rij te pakken heeft op Roland-Garros. Nadat ze eerst het kwalificatie toernooi goed wist te doorstaan is ze er voor het eerst in haar carrière in geslaagd om de derde ronde van een Grand Slam te bereiken.

Inmiddels heeft Kiki Bertens haar volgende partij tegen Silvia Soler-Espinosa (WTA nr 85) ook in winst weten om te zetten met 6-2 en 6-1 was ze veel te sterk. Hierdoor plaatste ze zich wel voor de 4e ronde van Roland-Garros.

Aan al het moois komt echter ook een keer een eind. In de 1/8e finale was de Duitse Petkovic met 1-6 6-2 7-5 juist iets te sterk voor Bertens. Al met al heeft de Nederlandse een formidabel tornooi gespeeld en zal ze ongetwijfeld met veel plezier terugkijken op een geslaagde French Open.

1 opmerking: