maandag 26 mei 2014

French Open 2014: een vooruitblik

Wie wint French-Open 2014?

French-Open 2014

De French-Open 2014 is afgelopen weekend in Parijs weer van start gegaan. Rafael Nadal gaat proberen om voor de vijfde keer French-Open op rij te winnen en zijn negende in totaal. Met een overwinning komt hij gelijk met Pete Sampras op de tweede plaats van de Grand Slam lijst allertijden.

Bij de dames heeft Serena Williams haar 18e grandslamtitel nodig om gelijk te komen op de vierde plek met Chris Evert en Martina Navratilova als het gaat om grand slam titels allertijden. Hoe zal het de twee vergaan? Hier zijn de voorspellingen voor French-Open 2014.

Voorspelling dames: Ana Ivanovic verslaat Serena Williams

Williams heeft twee French-Open titels en vind vaak een manier om de titel niet te winnen. Ze is wel de huidige kampioene en gaat proberen om deze reeks voort te zetten. Ze ontmoet waarschijnlijk Maria Sharapova in de kwart-finales en dit kan lastig worden. Toch verwacht ik dat Williams deze partij zal winnen.

In de halve-finales lijkt Agnieszka Radwanska te wachten. Williams is de betere speelster op gravel en zou daarom moeten winnen en zo de finale behalen.

De andere kant van het schema brengt ons bij Ivanovic, voormalig nummer 1 op de WTA ranglijst en speelt op dit moment haar beste tennis sinds haar notering in 2008. In dat jaar won ze ook French-Open. In de kwart-finale treft ze waarschijnlijk simona Halep. Ze hebben beide elkaar al eens verslagen op gravel dit jaar. Toch denk ik dat de ervaring van Ivanovic de doorslag gaat geven en ze deze partij zal gaan winnen.

In de halve-finales wacht Australian open winnares en voormalig French-Open kampioene Li Na. Beide dames hebben weinig gespeeld tegen elkaar, toch zou de service van Ivaonvic haar net dat beetje extra moeten geven tegen Li Na. Daarom denk ik dat ze zal winnen om vervolgens tegen Williams in de finale uit te komen. Ivanovic won al van Williams op de Australian Open, echter won Williams wel een week geleden. De solide forehand van Ivanovic zal het verschil gaan maken en haar naar haar tweede French-Open titel brengen.

Anderen om in de gaten te houden: 

Voorspelling heren: Rafael Nadal verslaat Novak Djokovic

Nadal is nog niet in zijn gebruikelijke dominante vorm op gravel dit seizoen. Hij verloor van Djokovic, David Ferrer, en zelfs van Almagro.

Alhoewel, deze verliespartijen waren allen in drie set wedstrijden waar de Spanjaard dus maar twee sets verloor. Om hem 3 sets te verslaan op French-Open zal extreem moeilijk zijn.

Gravel-koning-Nadal zal zijn eerste echte test krijgen wanneer hij uit komt tegen Ferrer in de kwart-finales. Ondanks zijn eerdere verlies dit seizoen, heeft nadal 18 van de 19 onderlinge ontmoetingen op gravel van hem gewonnen. Na deze partij kan Nadal uit komen tegen Stanislas Wawrinka. Wawrinka versloeg Nadal in de finale van de Australian Open en maakt het Nadal moeilijk op alle ondergronden. Ik verwacht een spannende wedstrijd, mogelijk vijf sets, maar Nadal zal uiteindelijk winnen.

Djokovic zal denk ik de finale bereiken na een goed gevecht met Roger Federer in de halve-finales. Hierdoor krijgt Nadal een uiterst zware tegenstander in de finale van French-Open, maar toch zal Nadal gaan winnen. Nadal zijn eerdere verlies op gravel dit seizoen zal hem alleen maar scherper maken. Hij is 27 jaar oud en top. kunnen. Hij zal mer dan waarschijnlijk de titel gaan winnen op zijn favoriete ondergrond, gravel.

Anderen om in de gaten te houden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten