maandag 5 mei 2014

Tenniswereld toont laatste eerbetoon aan Elena Baltacha

Elena Baltacha verliest strijd tegen ziekte

Baltacha

Het nieuws over het overlijden van Elena Baltacha, een van de betere tennisspeelsters uit het Britse vrouwen tennis van de laatste jaren, is als een donderslag bij heldere hemel neergekomen in het tenniscircuit. Volgens de Britse tennisfederatie LTA is het overlijden van Elena Baltacha niet alleen een groot verlies, maar ook voor de sport. "Bally" zoals ze vaak liefkozend genoemd werd door haar vrienden gaf een nieuwe betekenis aan het woord 'vechttennis'. Ze vocht gedurende haar carrière steeds tegen alle tegenslagen waar ze mee geconfronteerd werd op het tennisveld. Elena gaf echter nooit toe aan de strijd die ze daarvoor moest leveren.

Elena Baltacha werd geboren in Kiev waarna ze al snel verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk waar haar vader een professioneel voetballer was voor de voetbalclub Ipswicht Town. Elena werd professioneel tennisster in 1997 en bereikte met haar Yonex-rackets een 49e plaats op de wereldranglijst in 2010. Dit was tevens haar beste rangschikking ooit. Verder nam Elena Baltacha ook deel aan de olympische spelen van 2012 in Londen. Door een aanslepende knieblessure, nam ze in 2013 afscheid van professioneel tennis . Elena trouwde met haar coach Severino in December 2013, juist voordat begin januari 2014 kanker bij haar werd vastgesteld.

Collega profs tonen laatste eerbetoon aan Elena Baltacha 

Via de verschillende social media hebben mensen veel steunbetuigingen nagelaten. Het geeft aan wat voor impact haar verlies op de rest van de wereld heeft. Zo twitterde voormalig topspeelster Martina Navratilova al: "So sad to hear of Elena Baltacha's passing - my thoughts are with her family and loved ones, gone much much too soon...  "
Via twitter reageerde voormalig Amerikaans kampioene Lindsay Davenport: "Just awful. Elena Baltacha has passed away from liver cancer. She was 30 years old."
Ana Ivanovic, nog actief in het vrouwencircuit, schreef: "So sad to hear about Elena. Tragic. My thoughts and prayers are with family... #RIPBally

Verwant artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten