dinsdag 29 april 2014

Robin Haase lijkt beter af zonder tennistrainer

Trainerloze Robin Haase naar halve finale Boekarest

Robin Haase


De Nederlander en hoogst genoteerde tennisspeler Robin Haase nam onlangs nog afscheid van zijn coach Marcos Gorris. Desondanks wist de Haase door middel van een knappe prestatie de halve finale te bereiken op het ATP-toernooi in Boekarest. Onder andere Mikhail Joezjni moest er aan geloven waar Haase in vorige ontmoetingen nog nooit eerder zelfs maar een setje van wist te winnen. In de halve eindstrijd was echter Lukas Rosol in drie sets de zonder coach zittende Haase de baas. 


De vraag is nu of de stopzetting van de samenwerking met coach Gorris voor een schokeffect gaat zorgen. Onlangs liet de Nederlandse toptennisser al weten dat hij te veel discussies had met zijn ex-trainer en dat het gewoon niet meer klikte. Haase nam deze problemen mee naar het tennisveld wat er voor zorgde dat zijn tennisprestaties verre van ideaal waren de afgelopen tijd.


De breuk met zijn tennistrainer zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het aantal trainingsuren omlaag zal gaan. De Spanjaard focuste vooral op veel, hééél veel trainen. Haase is echter een atleet die meer baat heeft bij een coach die hem mentaal positief begeleidt. Vele wedstrijden gaan verloren door verkeerde keuzes en een slechte mentale instelling. Aan de slagen van Haase en de gesponsorde rackets van Head zal het niet liggen. Haase zal dus op zoek moeten naar een coachend type in plaats van een trainerstype.


Afgelopen week in Boekarest leek Haase al wat meer onbevangen te kunnen tennissen wat een gevolg eventueel zou kunnen zijn van de gestopte samenwerking tussen hem en zijn trainer. Terug denkend aan de 5-setter op Wimbledon tegen Rafael Nadal, hoopt heel Nederland dat Haase zijn oude vorm snel opnieuw te pakken heeft, zodat hij aansluiting kan vinden bij de mondiale subtop en mogelijks weer een lastige tegenstander wordt van de top 20.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten