maandag 12 mei 2014

Roland Garros 2014 verhoogt prijsgeld

Prijzengeld Roland Garros stijgt in 2014 naar 25 miljoen euro

Prijsgeld Roland Garros

De winnaars van het enkelspel bij de dames en heren van de komende Grand-Slam op Roland Garros in Parijs zullen een cheque mee naar huis krijgen van maar liefst 1,65 miljoen euro. Dit nadat de organisatie heeft aangekondigd dat het budget zal stijgen van 22 naar 25 miljoen euro.

Met de tweede Grand Slam van dit jaar in het vooruitzicht heeft de Franse tennis organisatie (Féderation de Tennis Française of afgekort FFT) bevestigd dat er een toename zal zijn van 3 miljoen euro qua prijzenpot. De winnaar van de French Open bij de mannen en de Franse titel bij de vrouwen kunnen elk € 150. 000 meer mee naar huis nemen ten opzichte van de winnaars Rafa Nadal en Serena Williams in 2013.

De stijging in prijzenpot is vooral extra lekker voor de tennisspelers die niet verder komen dan de eerste paar rondes in Parijs. Spelers die in de tweede ronde verliezen verdienen € 42.000 en als ze verliezen in de derde ronde, is dat goed voor € 72.000. Dit is een toename van 20 procent , verliezen in de 4de ronde zorgt zelfs van een toename van 25% wat goed is voor een cheque van €125.000.

Deze stijging van het prijzengeld maakt deel uit van het vierjarenplan van Roland Garros voor de periode 2013 tot 2016, zo vertelde tornooi directeur en FFT algemeen directeur Gilbert Ysern.

Prijzengeld van andere Grand Slams

Ter vergelijking, op Wimbledon verdient de winnaar +/- 1,7 miljoen Britse ponden. Alle Grand Slam-tornooien strijden trouwens met elkaar om het best betaalde Grand Slam te worden. Dit om de interesse van zowel de tennistoppers, de pers als het publiek te trekken. Om deze reden hebben de autoriteiten van de US Open ook bekend gemaakt dat ze in de komende jaren het totale prijzengeld willen laten groeien tot $50 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten