woensdag 21 mei 2014

Djokovic wint Rome 2014

Djokovic wint van Nadal in Rome

Novak Djokovic Rome


HEAD ambassadeur Novak Djokovic heeft zijn derde titel in Rome weten te winnen en won voor de vierde keer op rij van Rafel Nadal 4-6, 6-3, 6-3. Hiermee is Djokovic een grote kanshebberRoland Garros 2014 om zijn naam te zetten. Djokovic, spelend met de HEAD tennisracket Graphene Speed, won zijn vierde wedstrijd op gravel tegen de Spanjaard net in aanloop voor de start van Roland Garos, het enige Grand Slam wat voor de Serviër nog ontbreekt.

Na zijn overwinning vertelde Djokovic het volgende: "Na drie jaar is het wederom een plezier om deze beker weer te winnen. Rafa heeft een te duchten tegenstander.

Djokovic vertelde ondertussen dat zijn pols weer genezen is nadat hij zich had teruggetrokken uit het toernooi van Madrid om de blessure te laten rusten. "Gelukkig kon ik tennissen zonder pijn, waardoor ik weer een hoger spelniveau kon halen," zei Novak.

Desondanks zijn verlies  was Nadal hoopvol, wat zijn zware drie sets overwinning tegen Andy Murray in de kwartfinale opvolgde.

"Ik was in staat om goed tegenstand te bieden tegen een van de betere spelers van dit moment" zei Nadal. "Mijn kansen om goed te spelen op Roland Garros waren twee weken geleden nog niet heel groot, nu arriveer ik echter met een goed gevoel op Roland Garros.

Djokovic won de titel in Rome in 2008, 2011 en in de huidige editie 2014. Het was Djokovic zijn 19e Masters titel en zijn 19e overwinning op Nadal in 41 onderlinge ontmoetingen.

Nadal en Djokovic strijden op Roland Garros voor de nummer 1 positie

Novak Djokovic en Rafael Nadal zullen strijden om de eerste plek op de wereldranglijst op Roland Garros, waar een ontmoeting in de finale tussen de twee een beslissing zou kunnen brengen voor deze nummer 1 rank op de ATP wereldranglijst.

Volgens de ATP, zou Djokovic ook de eerste plek kunnen behalen wanneer Nadal de halve finales niet weet te bereiken. Als de Serviër de kwartfinales behaald, dan zal Nadal de titel moeten winnen om de eerste plek vast te houden.

Ook interessant om te lezen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten