dinsdag 16 juli 2013

Mantis kinder tennisballen - nieuw in het assortiment!

Kinder tennisballen voor meer Fun!


Tennisballen welke specifiek voor kinderen worden gemaakt zijn steeds populairder.
De internationale tennis federatie (ITF) heeft een innovatieve mogelijkheid gevonden om tennis voor beginners attractiever te maken en ook vanuit de Nederlandse Tennisbond de KNLTB wordt hier volop aan meegewerkt met het programma Tenniskids.

Het idee:
Er zijn 3 verschillende type drukloze tennisballen, welke minder snel door de lucht vliegen, minder hoog stuiten en beter te zien zijn. Deze 3 type ballen zijn gekoppeld aan de kleuren ROOD-ORANJE en GROEN. Zo zijn ze herkenbaar en gemakkelijk te gebruiken tijdens toernooien en competities.
Elk type bal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en is zodoende geschikt voor elke doelgroep.

Het gevolg:
De ballen en rally's gaan langzamer en zelfs beginners kunnen vanaf het eerste uur dat ze tennissen al punten spelen. Daarbij ontwikkelen kinderen niet alleen meer plezier maar ook gauw fanatisme en tactische kennis. Maar het grootste voordeel zit hem misschien nog wel in het onwikkelen van een goede techniek. Want dit is uiteindelijk de basis van iedereen die tennist.

Specifiek: De 3 verschillende type ballen zijn gewone normale tennisballen van een hoogwaardige kwaliteit en met een goed vilt. Echter schijn bedriegt want de tennisballen hebben minder stuitvermogen:

GROEN stuitert 25% minder goed dan een normale tennisbal.
ORANJE stuiter circa 50% minder hoog dan een normale tennisbal.
ROOD stuitert zelfs 75% minder goed dan een reguliere tennisbal.

Hierdoor is er voor elke leeftijdsgroep een ideale kinder tennisbal te verkrijgen.

Nieuw in het assortiment bij TennisPlanet zijn tennisballen van het merk Mantis.

Meer informatie over Mantis Sport International:

MANTIS is opgericht in 2009 door Martin Aldridge, een oud prof tennisser en tenniscoach met meer dan 30 jaar ervaring en veel kennis op het gebied van de tennissport. Hierdoor werkte hij met vele tour spelers en alle grote tennismerken. Dit resulteerde in de productie van tennisrackets, snaren en grips welke vandaag de dag worden gebruikt op de ATP Tour. Mantis snapt de hoge kosten waar spelers mee te maken krijgen tijden het beoefenen van de tennissport. De visie en misie van Mantis is dan ook: dezelfde superieure kwaliteit leveren voor een perfecte prijs. Een van de bekendste spelers welke met Mantis speelt is misschien wel de Oud ATP speler en Britse Greg Rusedski.


Met de Stage 1 (25%), Stage 2 (50%) en Stage 3 (75%) vindt u bijTennisPlanet altijd de ideale tennisbal voor uw tennisles en/of toernooien.

1 opmerking: