maandag 8 juli 2013

Wimbledon

Tennisspelers van Poolse Afkomst in de Schijnwerpers

Diverse tennissers met een Poolse achtergrond zijn op de juiste weg om een plek in de top van de WTA en ATP tour te bereiken en daarmee het "Tennis"land Polen op de kaart te zetten.

Caroline Wozniacki uit Denemarken, Wimbledon finaliste Sabine Lisicki, landsvrouw Angelique Kerber, de gezusters Radwanska en de Canadese Aleksandra Wozniak, ze spreken allemaal vloeiend Pools omdat ze Poolse ouders of grootouders hebben.

Bij de mannen vecht de Zwitser Stanislav Wawrinka, ook met Poolse achtergrond, al sinds jaren om een plek in de top 10 van de wereld. Op dit moment nog iets minder bekend maar in toekomst zeker een ster aan de tennis hemel is de Wimbledon en US Open kampioen bij de junioren Filip Peliwo. Peliwo werd in Canada geboren maar hij is afkomstig uit een Poolse familie. 

Op Wimbledon 2013 is het een aantal spelers tegelijkertijd gelukt om de aandacht te trekken en dat ondanks het feit dat er in heel Polen geen enkele grasbaan te vinden is.  
Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi stonden met Jerzy Janowicz en Lukasz Kubot twee Poolse tennissers in de kwartfinale tegenover elkaar. De gelukkige winnaar was Janowicz die uiteindelijk in de halve finale van Andy Murray naar huis werd gestuurd.

In het damestoernooi bereikte Agnieszka Radwanska de halvefinale. Ze moest tegen Sabine Lisicki na een zware wedstrijd aan het kortste eind trekken. Lisicki verloor daarna de finale tegen Marjon Bartoli.

Wimbledon 2013 was een goed voorteken voor tennisspelers met een Poolse achtergrond. Zij doen allemaal hun best om de populariteit van de sport in hun eigen land de verbeteren. Een succesvolle missie tot nu toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten