vrijdag 4 mei 2012

Positieve reacties profs op adidas ballen

Begin april vonden er drie weken lang futuretoernooien plaats in Griekenland. Dankzij een link met onze Griekse afdeling was TennisPlanet sponsor van deze proftoernooien. TennisPlanet verzorgde de tennisballen voor de wedstrijden en daarop kwamen veel positieve reacties binnen.

Toernooien
De futures werden in Heraklion gespeeld. In het Griekse zonnetje speelden de profspelers en -speelsters om de overwinning in de toernooien met een totaal prijzengeld van 10,000 dollar. Dit zijn de kleinst mogelijke proftoernooien. Aan deze toernooien nemen spelers deel die tussen plaats 300 en 600 op de wereldranglijst staan. Tijdens deze drie weken werd er gespeeld met de adidas adiTour xP tennisballen. Een gasgevulde bal uit het adidas assortiment.



adidas tennisballen
Niet iedere tennisser weet dat het gerenommeerde merk adidas ook tennis ballen op de markt heeft. Toch heeft adidas een compleet assortiment bestaande uit Stage tennisballen voor kinderen, gasgevulde en drukloze ballen. De deelnemers aan het toernooi gaven de volgende reacties over de adiTour xP ballen:

  • Panagiotis (Gri): "Ik speelde voor het eerst met deze adidas ballen. De goede kwaliteit verraste me en daarnaast kun je veel topspin met deze bal genereren."
  • Alessandro (Ita): "Een hoge kwaliteit tennisbal."
  • Thomas (Gri): "Ik had mijn twijfels over de adidas tennisballen. Na een paar trainingen en wedstrijden kan ik oordelen dat deze bal vergelijkbaar is met andere ballen waarmee op futures wordt gespeeld."
  • Vicente (Spa): "Een geweldige bal die lang mee gaat. Als twee hard serverende spelers tegen elkaar tennissen worden sommige ballen snel kaal. De aditour behoudt de druk, zelfs aan het einde van de 3e set."
  • Dale (Oos): "In vergelijking met andere ballen is deze bal op hetzelfde niveau als de traditionele ballenmerken."



  • Medhir (Ind): "De bal heeft een hele goede stuit."
  • Julie (Fra): "Het is een fijne bal, waarbij de druk behouden blijft gedurende de hele wedstrijd."
  • Anna (Bul): "Het is voor mij een nieuwe ervaring, maar het spelen met de aditour xP is me goed bevallen."
  • Patrik (Zwe): "Sommige tennisballen gingen stuk, maar als twee hardhitters tegen elkaar spelen kan dat altijd gebeuren. De kwaliteit van de ballen heeft mij overtuigd."
  • Julia (VS): "In het begin was ik sceptisch, maar de bal is van goede kwaliteit en is geschikt voor tennis op dit niveau."
Meer beoordelingen over dit product lezen? Dat kan hier.

2 opmerkingen:

  1. Amai, ik heb eens met zo'n ballen gespeeld en die waren al niet volledig hard toen ik ze open deed, aan het einde van de eerste set waren ze volledig plat, toch zeker de slechtste bal waar ik mee gespeeld heb

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste anoniem,
    Dit kan je met elk merk van tennisbal overkomen. Iedereen kan zeggen dat een tennisbal goed of slecht is, dat is uiteraard je goed recht. TennisPlanet hecht echter meer waarde wat een grote representatieve groep tennisspelers van de adidas tennisballen vindt. De overgrote meerderheid vindt deze bal zeer goed tot uitstekend.
    Lees zeker ook eens http://www.tennisplanet.be/language/nl-be/vereniging/resultaten-adidas-interclub-tennisballen .

    Jammer trouwens dat je anoniem reageert.
    James Groenemans

    BeantwoordenVerwijderen