vrijdag 27 april 2012

adidas miCoach voor tennis beschikbaar

Het lang verwachte adidas miCoach systeem is nu ook beschikbaar voor tennis. De technologie die verwerkt is in tennisschoenen, meet allerlei prestaties, die kunnen helpen bij zowel trainingen als wedstrijden. In deze blog meer aandacht voor de mogelijkheden van deze chip.

miCoach chip
Al langer werd de miCoach chip gebruikt in voetbal en hardlopen. Dat het systeem ook voor tennis beschikbaar zou komen was daarom slechts een kwestie van tijd.
De chip in de schoen registreert allerlei data wanneer je aan het tennissen bent. Denk aan gegevens als de afstand die je hebt afgelegd, lengte van een rally, hoogste snelheid en gemiddelde snelheid. Door middel van een speciale app kun je de prestaties analyseren. Dit kan ook worden gedaan op een laptop of pc. In de app wordt dat als volgt op een IPhone getoond.


Het miCoach systeem bevat ook een speciaal coaching programma. Daarbij kun je je tijdens trainingen ontwikkelen volgens een bepaald schema. Er zijn verschillende trainingsniveau's waardoor er voor iedere tennisser wel een geschikt programma is. Er worden doelen gesteld en tijdens een training word je gecoacht. De data kun je na de training uploaden en vergelijken met andere gebruikers, maar ook met wereldtopper Andy Murray. Dat is te zien in het volgende filmpje.

Barricade tennisschoenen
De miCoach chip zit verwerkt in de nieuwste modellen adidas tennisschoenen. De chip zit in de adidas M adipower Barricade (€161,50, foto) en de adidas M Barricade team (€119,-). Daarmee is miCoach meteen te gebruiken. Wordt er bij een schoen vermeld dat deze miCoach ready is, dan kan de chip in deze schoenen worden overgeplaatst. Vanaf nu zijn deze tennisschoenen met miCoach direct leverbaar bij TennisPlanet.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten