vrijdag 11 mei 2012

Blauwe gravel doet veel stof opwaaien

Het blauwe gravel bij het masterstoernooi in Madrid heeft al veel stof doen opwaaien. Voor het eerst wordt er deze week op het blauwe gravel gespeeld, maar met name de spelers zijn daar niet blij mee. Novak Djokovic sprak zich al uit tegen deze nieuwe ondergrond.

Reden
De toernooidirectie heeft voor het blauwe gravel gekozen om het zowel spelers, publiek als televisiekijkers makkelijker te maken. Op deze kleur zijn tennisballen namelijk het beste zichtbaar. Echter gebruikt Mutua, naamgever van het toernooi, niet toevallig een blauwe kleur als logo. Het indoortoernooi van Madrid zorgde ook al voor commotie toen enkele jaren geleden de ballenkinderen werden vervangen door fotomodellen.

Meningen
De topspelers lieten al voordat zij kennis hadden gemaakt met het blauwe gravel weten niet blij te zijn met deze keuze. Djokovic liet weten: "Deze beslissing is door de toernooidirecteur alleen genomen. Wij als spelers wisten hier niets van. Wij willen graag onze mening geven, maar kregen die kans niet." Rafael Nadal was het hier mee eens, al was Roger Federer milder.
Na wedstrijden op het blauwe gravel gespeeld te hebben is er weinig veranderd aan de meningen van Djokovic en Nadal. Djokovic gaf aan geen enkele grip te hebben op de ondergrond en stelde voor om maar op voetbalschoenen te gaan spelen. Nadal reageerde na zijn uitschakeling tegen Fernando Verdasco teleurgesteld: "Als volgend jaar de kleur niet verandert, heb ik een toernooi minder op mijn kalender." Toch wilde hij het verlies niet aan de baan toeschrijven.

Nog steeds is er veel commentaar op het blauwe gravel vanuit de spelers. Het lijkt dan ook bij een experiment te blijven. Toch genereerde deze stunt wel ontzettend veel publiciteit. De hele tenniswereld spreekt erover.

Bekijk de onderstaande video van Federer-Gasquet en oordeel zelf over deze baansoort:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten