woensdag 8 december 2010

Interclub tennisballen 2011

Let the games begin. De campagnes om Belgische tennisclubs te laten voororderen van de interclubballen 2011 is weer gestart. Naast de tennisballen van het merk adidas, zijn eveneens de merken Babolat, Dunlop en Wilson populair.

Zoals ondertussen bekend, legt TennisPlanet als online tenniswinkel voor de VTV interclub competitie 2011 vooral de focus op het merk adidas (en TYGER) Uiteraard verkopen we ook de andere merken, maar we verkiezen adidas.

Waarom ? Hoofdzakelijk omdat ik onder de indruk ben van de kwaliteit van de bal. Ik kan de VTV interclub tennisbal, de adidas adiTour xP, met meer dan een zeer gerust hart aanbevelen aan elke Vlaamse tennisclub. Ik weet gegarandeerd zeker dat ik geen klacht ga ontvangen. Niets is zo vervelend voor een interclub leider om te horen van haar leden "die interclubbal is veel te hard & veel te slap & hij fladdert in de lucht ect". Dat bovendien de prijs meer dan competitief is, is meer dan mooi meegenomen.



In 2010 heeft TennisPlanet trouwens de adiTour interclub bal uitgebreid laten testen door een 100 tal Belgische tennisclubs. We hebben de deelnemende clubs gevraagd een vragenlijst in te vullen, waarbij u hieronder de resulaten vindt.




Overall algemene beoordeling
uitmuntend 24%
zeer goed 44%
goed 19%
slecht 6%
zeer slecht 7%

speelgevoel
uitmuntend 32%
zeer goed 45%
goed 9%
slecht 8%
zeer slecht 6%

opstuit
uitmuntend 28%
zeer goed 44%
goed 15%
slecht 6%
zeer slecht 7%

speelcomfort
uitmuntend 33%
zeer goed 42%
goed 9%
slecht 9%
zeer slecht 7%

hardheid
uitmuntend 22%
zeer goed 47%
goed 18%
slecht 7%
zeer slecht 6%

duurzaamheid
uitmuntend 13%
zeer goed 31%
goed 45%
slecht 4%
zeer slecht 7%

vlucht stabiliteit
uitmuntend 22%
zeer goed 44%
goed 22%
slecht 5%
zeer slecht 7%

balversnelling
uitmuntend 16%
zeer goed 53%
goed 18%
slecht 6%
zeer slecht 7%

Mits er 100 tennisclubs hebben deelgenomen, is deze enquête meer dan representatief voor de Belgische tennismarkt. TennisPlanet heeft deze test ook in andere 5 landen uitgevoerd, en daar liggen de testresultaten in dezelfde lijn als in België, dus van goed tot uitstekend.

Samenvattend.
De bovenstaande testresultaten laten er geen twijfel: de tennisbal van adidas, de adiTour xP, wordt door Belgische tennisclubs als 'zeer goed tot uitmuntend' ervaren (wat eigenlijk ook mocht verwacht worden van het bekendste tennismerk, adidas). De prijs per 4-can vanaf 5,50 (inclusief BTW!) is verder ook gewoon scherp. In combinatie met gratis verzendkosten en een promopacket twv € 200: waar wacht uw club nog op ? Klik snel hier!
Nog niet 100% overtuigd of elders nog betere prijzen ontvangen? Aarzel niet me te contacteren op james.groenemans@tennisplanet.be en ik maak u "an offer you can't refus!".

2 opmerkingen:

  1. Geachte,

    Ik heb deze week met de adidas bal gespeeld. Vond deze in het begin aangenaam spelen, jammer was dat hij snel plat ging.. Heb het gevoel dat hij goed op de Wilson Us Open trekt..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem, bedankt voor uw reactie. Fijn te horen dat u de adidas adiTour bal een goed bal vindt. Indien u oordeelt dat de adiTour te snel druk verliest, adviseer ik u de adiTeam te gebruiken. Die blijft wat langer op druk.
    Mits het over smaken en voorkeuren echter moeilijk te discusiëren is, verwijs ik naar onze enquête rond deze adiTour (zie website TennisPlanet.be / tennisclubs / resultaten adidas test). De overgrote meerderheid van de Belgische tennisclubs beoordeelt de bal als uitstekend en zeer geschikt voor interclub wedstrijden.

    BeantwoordenVerwijderen