vrijdag 5 september 2014

Halve Finales US Open 2014 bij de Dames!

Serena Williams - Ekaterina Makarova

Vandaag worden de halve finales voor de dames op de US Open 2014 gespeeld. Hierin zullen Serena Williams en Ekaterina Makarova tegenover elkaar staan en ook Shuai Peng en Caroline Wozniacki.

Voor de 26-jarige Ekaterina Makarova is het haar eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi. Tot nu toe heeft ze nog geen set verloren in New York en versloeg dan ook de nummer twee van de wereldranglijst met 6-4 6-2 waardoor zij nu in deze halve finale staat. De linkshandige speelster stond al vaker in kwartfinales maar is heel blij dat het haar nu een keer is gelukt de halve finale te bereiken. Ze neemt het op tegen Serena Williams die een wisselvallig seizoen speelt op de Grand Slam-toernooien, maar op dit toernooi haar oude vorm terug heeft gevonden. Na een lastige start versloeg ze Flavia Penetta met 6-3 6-2 en bereikte daarmee deze halve finale. Deze halve finale zal dus erg spannend zijn voor beide dames en belooft een mooie wedstrijd te worden!

Caroline Wozniacki - Shuai Peng


In de andere halve finale is Caroline Wozniacki de speelster waar alle ogen op zijn gericht. De Deense bereikte deze halve finale met een indrukwekkende 6-0 6-1 winst tegen Sara Errani. Waar ze tegen Sjarapova uitblonk in haar verdedigende spel liet zij tegen Errani zien dat ze ook aanvallend zeer sterk is. Ze neemt het op tegen Shuai Peng. Een speelster die tot nu toe vooral successen boekte als dubbelspeelster waar ze dan ook 16 WTA-titels heeft behaald. Net als voor Makarova is dit haar eerste halve finale in een Grand Slam-toernooi. We kunnen dus uitkijken naar 2 spannende halve finales die zullen beslissen welke speelsters het tegen elkaar gaan opnemen in de finale van aanstaande zondag.

1 opmerking: