maandag 25 november 2013

Serena is de terechte nummer 1 van de wereld

Serena Williams is tennis-speelster 2013

serna williams

De Amerikaanse Serena Williams sluit het tennisjaar 2013 met haar nummer 1 plek - wie had iets anders verwacht ?- op perfecte manier af.  De nummer één van de WTA-wereldranglijst is door de Womens Tennis Association voor de 5de maal in haar carrière tot speelster van het jaar benoemd. 

Williams won dit jaar in totaal 11 tennistoernooien waaronder de French Open in Parijs en de US Open in New York. Dit waren de meeste titels van een speelster gewonnen na het jaar 1997, waarin de Zwitserse Martina Hingis in totaal 12 keer de eindtitel pakte bij een tennistoernooi.

In het tennis jaar 2013 verloor de jongere van de Williams zusters slechts 4 van de 82 gespeelde tennismatches. Als eerste dame doorbraak ze de prijzengeldbarrière van 50 miljoen dollar. In 2013 alleen al won ze maar liefst meer dan 12 miljoen dollar. Na de jaren 2002 en 2009 sluit ze nu dus ook in 2013 het jaar voor de derde keer als nummer 1 van de wereld bij de vrouwen af.

Zelfs de 22 Grand Slam overwinningen van de Duitse Steffi Graf komen steeds dichterbij voor Williams. "Ik heb me nooit beter gevoeld en ik ben fysiek tiptop in orde", zei Serena, die trouwens 2 jaar geleden nog een gevaarlijke ziekte overwon. "Sindsdan kan ik veel meer van mijn successen genieten".

We zijn benieuwd naar haar toekomstige prestaties en of ze effectief het record van Steffi Graf kan breken. Wie weet al volgende jaar ? Het zou een terechte bekroning van haar carrière zijn. Het eerstvolgende Grand Slam Tornooi, the Australian Open, start al over 51 dagen ...

Ben je ook nieuwsgierig hoe Serena het ervan zou afbrengen indien ze tegen een man zou tennissen ? We weten het, basketspeler Shaquille O'neill is niet bepaald een groot tennistalent, maar onderstaand beeldfragment is wel erg leuk om te bekijken ! Wij kwamen die op YouTube tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten