maandag 28 oktober 2013

Van je opslag een wapen maken !

Een sterke service!

Wie zou niet graag een opslag willen hebben zoals de service van Serena Williams of Roger Federer ? Vooral in het vrouwentennis hoort de service vaak niet tot de beste slagen. Dat heeft onder meer te maken met de moeilijke uitvoering en techniek.

Heb je een zwakke service ? Een zwakke service staat garant voor een moeilijk opslag spel en zet je direct onder druk, terwijl het eigenlijk juist andersom zou moeten zijn. Je kan dit tennisonderddeel nochtans verbeteren. Zou het niet geweldig zijn dat , indien je serveert, jij direct in een voordelige positie staat voordat je de eerste voor- of backhand teruggeslagen hebt? Wacht niet langer en leg de focus op jouw opslag. Vraag aan jouw tennistrainer om de juiste bewegingen techniek aan te leren. De kracht achter je service zou je moeten trainen en daar hebben wij de nodige hulpmiddelen voor.

De volgende 3 producten mogen daarom in geen enkele tennisles ontbreken:

Medicin Bal

Medicin ballen bestaan er verschillende gewichten, gaand evan 1 tot 10 kg. Ze zijn onmisbaar voor het trainen van arm-, schouder-, rug-, en buikspieren, en belangrijke elementen voor een sterke service.

medicin bal

Balhengel

Ideaal voor het zoek én uiteindelijk vinden van het juiste raakpunt van de bal. Naast de juiste beweging is dit de basis van een goede service.

balhengel

Service trainer

service trainer

De servicetrainer is erg geschikt voor het aanleren van de juiste zwaai beweging van je arm. Zodra een vloeiende en juiste service beweging wordt nagebootst met deze service trainer, zal het touw mooi strak blijven en gaat de bal vloeiend rond gaan.

Wees er bewust van dat een goede opslag het verschil maakt tussen winnen en verliezen. De goede opslag is een noodzakelijk iets om wedstrijden te kunnen winnen. Juist dit moest ook de Tsjechische Petra Kvitova vaststellen toen ze tijdens de WTA dames masters haar partij tegen Serena Williams verloor: "In de rally kon ik gewoon met haar mee en was zij zeker niet beter dan mij. Maar haar service, die maakte gewoon het verschil. Zij serveerde met bijna 200 km/u, snelheden die ik gewoon helemaal niet haal ".

Train dus ook voortaan jouw service-opslag en voortaan meer wedstrijden. Succes !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten