vrijdag 1 juli 2011

Nadal's racket

De Babolat Aeropro Drive GT. Wat een naam voor een tennisracket, maar als de nummer 2 van de wereld, Rafael Nadal, er mee speelt dan betekent die naam wel iets in het tennismilieu.
Er wordt wel eens gezegd dat Nadal met een damesracket speelt omdat het racket vrij licht is en hij liever met een kleine gripmaat speelt. Maar wie dat zegt is verkeerd.

We kunnen allemaal Rafa zijn racket kopen, maar ZIJN racket is nergens te koop. Het is een model speciaal aangepast aan zijn noden waarmee het mogelijk is om meer topspin te genereren. Nadal is een power player, wat enigszins raar is omdat hij toch met een licht racket speelt. Het racket verliest daardoor wat van zijn kwaliteiten, maar dat is enkel te merken bij het netspel. Nadal was, is en zal nooit een netspeler zijn dus dat vormt niet echt een probleem.

Hij speelt met een spanning van ongeveer 25 kilo, 16 verticale en 19 horizontale tennissnaren RPM Blast van Babolat,wat een vrij open besnaring is. Dit zorgt voor meer kracht en iets minder controle.

Nadal voorziet zijn racket ook steevast van een demper om bij elke slag de trillingen te reduceren.
En last but not least: de 'finishing touch' is de tennis overgrip Babolat VS Original.



1 opmerking:

  1. Heel goed verhaal en helemaal mee eens. Fabrikanten houden de consument best voor de gek met het doen alsof de rackets van de profs ook daadwerkelijk in de winkel liggen

    BeantwoordenVerwijderen