vrijdag 17 juni 2011

Waarom Wimbledon moet stoppen !


Beste LTA, organisator van Wimbledon,

En, is het gras al gemaaid ? Staan de ballenjongens en -meisjes al in gelid klaar ? Is the 'all England lawn tennis and croquet club' in volle paraatheid gebracht? Gaat Andy nu eindelijk eens winnen ? Zijn Rafa, Novak, Serena en Roger al onderweg naar Londen ? Laat hen dit jaar maar een keer thuis blijven!

U heeft toch mijn ijlbode van deze week goed ontvangen ? Dan heeft u vast begrepen waarom Wimbledon dit jaar niet moet doorgaan.

Sta me toe verder te verduidelijken.

Uit goed ingelichte bron heb ik vernomen dat tennis op gras eigenlijk nog alleen een beetje in Groot-Brittannië wordt gespeeld. Is dat niet een beetje raar ? Klopt het dat een tennisbal op gras werkelijke alle kanten opspringt ? Wat is volgens jullie trouwens de reden waarom de collega's van de Australian- en US Open, ooit ook gras toernoien, zijn overgestapt op hardcourt ? En heeft ene Ivan L. niet ooit eens de legendarische woorden uitgesproken 'het enige waar gras goed voor is, is om er koeien op te zetten'?

Waarom moet er eigenlijk nog steeds in die witte tenniskleding getennist worden ? Is dat niet een héél klein tikkeltje achterhaald ? Dat dit 2500 jaar geleden de gewoonte was, ok, maar ondertussen leven we toch al weder in het gezegende jaar 2011. Of zou het kunnen dat jullie de jaartelling daar helemaal aan de overkant van de Noordzee wat uit het oog zijn verloren ?

Kijken jullie nooit eens naar jullie concurrenten Roland Garros of US Open ? Niets zo leuk om elke keer weer Sharaopova in een nieuw outfitje te zien rond heupelen. Bij jullie tornooitje weet ik op voorhand: zou ze in het wit of misschien toch in het wit spelen ?

Zijn dit niet meer dan voldoende argumenten om te stoppen met dat gedoe op gras, samen met al de rare Engelse tradities ? O ja, mochten jullie dit jaar nog een paar tickets overhebben, geef gerust een seintje.

Met sportieve groeten,

James Groenemans, TennisPlanet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten