dinsdag 1 maart 2011

TYGER: zelfde kwaliteit, maar goedkoper


Eerlijk ? Voordat ik bij TennisPlanet aan de slag ging, was ik niet bepaald een grootverbruiker van hun huismerk TYGER. Ten eerste: TYGER ? Ten tweede, de meer bekende merken zoals Babolat of Wilson moesten toch wel zo veel beter zijn ?

Mensen die me kennen, weten dat ik niet snel ontroerd raak. Al helemaal niet in het openbaar of op tennisblogs. We weten allemaal dat de wereld er niet bepaald beter van wordt indien ik hier ter plaatse in huilen zou uitbarsten. Maar, ik moet eerlijk bekennen dat ik spontaan een krop in mijn keel kreeg de eerste maal dat ik in contact kwam met het merk TYGER.

Toegegeven, de naam TYGER is een beetje ongelukkig gekozen. En ook waar, het lijkt op het eerste zicht een imago te hebben van een brave schoolmeester in een klein plattelandsdorpje of van een vertegenwoordiger van kookpotten.

Maar niets is minder waar! Wat een heerlijk sympatiek merk. Leuk logo ook. Er blijkt zelfs een echte R & D afdeling achter te zitten. En wat een leuke slogan: 'TYGER, dezelfde kwaliteit, maar dan goedkoper'.

Nu nog, na zovele jaren als 'die-hard' gebruiker, sta ik nog steeds versteld hoe uitgebreid het gamma van TYGER wel is:
> tennissnaren,
> tennisballen,
> tennisgrips,
> bespanmachines,
> tennisrackets,
> tennistassen,
> tennistrainer producten,
> tennisclubproducten
.

Wist u trouwens waarom die prijs van TYGER zo laag is, zonder dat de kwaliteit minder is? Omdat TYGER ene Roger of Rafa niet sponsert. Elke tennisbal van Wilson, elk tennisracket van Babolat, elke tennistas van Head die u aankoopt, daarvan gaan gewoon vele echte euro's rechtstreeks naar de tennistas van resp. Roger, Rafa of Novak. Sympatieke jongens, daar niet van, maar ze wensen wel betaald te worden.


Dus, wilt u Roger en co blijven sponseren ? Blijf dan zeker zijn tennisrackets, tennissnaren of tennisballen kopen. Wilt u echter gegarandeerd dezelfde kwaliteit, maar dan goedkoper, kies dan eens voor TYGER.

O ja, het belangrijkste bijna vergeten. TYGER bestaat in maart 2011 ondertussen 25 jaar. Dit moet uiteraard stevig gevierd worden. Houdt daarom de homepage en Facebook-pagina van TennisPlanet in de gaten !

Meer over het tennismerk TYGER.

4 opmerkingen:

  1. Tennisbal TYGER SQ ;-( voor blessure tennis! wat een slechte zwaar stuitende aardappelbal. Ben tennislid bij 3 clubs en TV Son en Breugel speelt met deze allergoedkoopste tennisbal en met alle nadelen,bah en nog eens bah. Tennis hoort gezond leuk te zijn en dan is de tennisbal, zoals de Dunlop TP of Tretorn Tournament een belangrijk gezonde keuze ! Bij o.a. Intersport naar deze bal gevraagd en wordt afgedaan als de slechte keuze, tennistrainig met een Tyger SQ werd zelfs om gelachen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,
    Jammer dat je je naam niet durft te vermelden, maar dat zal wel zijn reden hebben. 2000 jaar geleden zeiden de Romeinen al 'Over kleuren en smaken valt niet te discussiëren'. Net hetzelfde geldt voor tennisballen. Het is je goed recht de Tyger SQ niet goed te vinden. Maar om hem 'allergoedkoopste tennisbal' te noemen is gewoon niet correct. Zowel de plastieken kern, het vilt en de verlijming zijn van de beste kwaliteit, en quasi identiek aan de Dunlop TP bal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopfiguur12 juni, 2016

    Waar kan ik deze ballen kopen?? (Tyger sq) Kan online alleen de emmers vinden. Heb aan 96 een beetje teveel voor mijzelf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De SQ vbal van Tyger is momentel tijdelijk uitverkocht; tegen augustus weer op stock verwacht; als alternatief kunnen we deze bal adviseren http://www.tennisplanet.be/nl/tretorn-plus-4-bal-verpakking.html

    BeantwoordenVerwijderen