woensdag 24 november 2010

Interclub tennisballen 2011

Bij de meeste balsporten zoals voetbal, volleybal, handbal, volleybal ect. is de keuze van de bal, waarmee de wedstrijden gespeeld worden, een absoluut non-event. Het is gewoon geen issue. Er wordt gespeeld met bal X van merk Y. Punt. In de tennissport echter ...

Als de winter op komst is, komt in veel tennisclubs stilaan de jaarlijkse vraag 'met welke tennisbal gaan we in 2011 interclub spelen ?' naar boven.

Uiteraard houdt deze vraag een online tenniswinkel als TennisPlanet ook bezig. Hoe kunnen we bij de keuze van deze interclubbal een toegevoegde waarden leveren ?

Ik denk dat een goede interclub tennisbal moet beantwoorden aan de volgende 3 criteria:
1. een goede kwaliteit
2. een goede prijs
3. aanvaard door de alle speelniveaus

Kwaliteit is uiteraard een zeer rekbaar begrip. Wat voor de ene tennisspeler een goede bal is, is voor de ander dan weer niet het geval. Er zijn een aantal meetbare criteria zoals onder meer dat de interclub bal in België ITF approved moet zijn.
Prijs is op dat vlak een stuk gemakkelijker meetbaar.
Met 'aanvaard door alle speelniveaus' bedoel ik dat een goede interclub bal geschikt moet zijn voor zowel de lagere als de hogere niveaus. By the way: 80% van de spelers in België hebebn een klassement van C15/2 of lager! Het zijn echter wel vaak de 20% met hogere klassementen die het hardst roepen en (ten onrechte) de meeste inspraak hebben op de balkeuze voor de interclub.

Als antwoord op de bovenstaande 3 criteria heeft TennisPlanet, samen met het merk adidas, de adiTour xP interclub tennisbal sinds 2009 met succes in de tennismarkt gezet:
1. betreft de kwaliteit: wat denken Belgische tennisclubs over de adidas interclub bal ? Lees hier de resultaten van onze enquête. Klik hier.
2. betreft de prijs: overtuig u zelf, klik hier.
3. aanvaard door alle niveaus: lees hier wat andere tennisspelers van de adidas interclub adiTour xP vinden.






Ter info, lees ook eens wat ik eind 2009 al over interclub tennisballen schreef:
* Tijd voor verandering, klik hier.
* Interclub in Vlaanderen, klik hier
* Testresultaten adidas tennisballen, klik hier
* Start interclub 2010, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten