maandag 25 oktober 2010

Heeft TennisPlanet.be winkels ?


Uiteraard, een hele grote zelfs, maar dan wel een digitale met www.TennisPlanet.be . Als de vraag gaat over een fysieke winkel, dan niet meer.

TennisPlanet heeft wel meer dan 20 jaar in het Gentse een eigen tenniswinkel gehad. Toen vooral gekend onder de naam SporTec, de oude naam van TennisPlanet.be. Midden 2008 hebben we deze winkel, bewust, gesloten. Een vraag die ik meer dan geregeld krijg is "Maar waarom in hemelsnaam ? Die winkel draaide toch goed !".

Wel, de belangrijkste reden om de fysieke winkel te sluiten was dat de online verkoop veel sterker toenam dan de winkelverkoop, die vrij vlkak was. We hadden ondertussen gemerkt dat het uitbaten van een winkel van "vlees en bloed" toch een heel andere benadering vraagt dan een online winkel. Deze twee (duidelijk tegenstrijdige) strategiën begonnen meer en meer met elkaar te botsen en dwong ons uiteindelijk om te kiezen voor 1 van beiden. Mede door de sterke groei van online winkelen in België, werd in 2008 de moelijke beslissing genomen om de winkel in Gent te sluiten, om voortaan ons nog enkel te richten op de online tennisshop.

Door deze focus konden we veel meer aandacht gaan schenken aan de homepage, veilige betaalmethodes, gebruiksvriendelijkheid, ect.

Bovendien wilde TennisPlanet, dat met de fysieke winkel vooral bekend was in Oost- en West-Vlaanderen, in heel België actiever zijn. Met een online tenniswinkel is dit een stuk sneller te realiseren dan met (tientallen) fysieke winkels. Immers, tennisspelers uit de regio van Gent zijn wel bereid om 20 minuten in de auto te zitten om naar de winkel te rijden. Maar een tenis speler uit Antwerpen en Luik (uiteraard) niet.

Daarom uitsluitend nog de online winkel. En dat bracht een aantal interessante voordelen voor onze klanten met zich mee: ruimere keuze, lagere prijzen, steeds up-to-date stock informatie, de shop is 24/7 open, toegankelijkheid tot meer productinformatie, ect.

Ontbreken er zaken of moeten er dingen beter op de digitale winkel van TennisPlanet.be ? U weet me wel te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten