maandag 19 augustus 2013

DE US OPEN 2013 KOMT ERAAN!!

Top tennis in de VS as we speak....

De "Crème de la Crème" uit de tennis wereld bevond zich tot gisteren in het Amerikaanse Cincinnati, bij het voorbereidingstoernooi voor de aanstaande US Open. Op Flushing Meadows daarentegen lopen de voorbereidingen al op volle gang want zoals elk jaar is het evenement een van de sportieve hoogtepunten van het gehele jaar.
Het is het laatste "Major" toernooi waarbij Serena Williams en Andy Murray alles op alles zullen gaan zetten om hun titel te verdedigen. De winnaars van 2012 zullen alles uit de kast moeten gaan halen en het wordt in ieder geval geen makkie want de concurrentie staat zoals altijd op scherp.

Even terug in de tijd wat de US Open betreft:

De US Open komt voort uit twee verschillende toernooien, een mannen- en een vrouwen tennistoernooi. Het U.S. National Men's Singles Championship werd voor het eerst gehouden in 1881 in Newport, Rhode Island. Vanaf 1900 vonden hier ook de dubbelkampioenschappen plaats. Het vrouwentoernooi werd in 1887 voor het eerst gehouden op de Philadelphia Cricket Club; vanaf 1889 werden hier ook dubbelkampioenschappen (gewoon en mixed) gehouden. In 1968 werden de twee toernooien met de vijf kampioenschappen samengevoegd en werd de naam van het toernooi US Open. Tot 1978 vond het toernooi plaats op de West Side Tennis Club in Forest Hills (Queens), New York. Hier werd aanvankelijk op gras gespeeld, maar in 1975 werden de grasbanen vervangen door gravel. Sinds 1978 vindt het US Open plaats op het USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing, Queens, New York City. Sindsdien wordt het toernooi gespeeld op hardcourt. Sinds 1997 worden de belangrijkste wedstrijden in het Arthur Ashe Stadium gehouden.

Jimmy Connors is de enige speler die het toernooi op drie verschillende ondergronden (gras, gravel en hardcourt) heeft gewonnen.

Prijzengeld op de US Open?

Naast alle media aandacht wereldwijd is de US Open een van de meest lucratieve tennis toernooien voor de tenniss(t)ers. In 2013 bedraagt het totale prijzengeld USD 25,526 miljoen.

Om u al een beetje in stemming te brengen hebben we alvast een aantal adidas US open outfits in onze online Tennisshop voor u klaar gezet. Wees er snel bij want op = op!
Blijf altijd op de hoogte van het laatste tennis nieuws en volg ons ook op facebook voor meer leuke acties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten