vrijdag 14 oktober 2011

Wie haalt de ATP World Tour Finals?


De tennisspelers die zich wel en niet geplaatst zijn:

David Ferrer is de 5e speler die zich heeft gekwalificeerd voor Barclays ATP World Tour Finals die gehouden worden op 20-27 November in London. De top 8 spelers van de wereld gaan hier strijden om de winnaar van 2011 te worden. Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic en Andy Murray plaatsten zich al eerder.

Tomas Berdych staat op dit moment op de 6e positie op de ranglijst, maar is nog niet verzekerd van een ticket bij de beste 8. Dit heeft te maken dat spelers als Mardy Fish, Jo-Wilfried Tsonga, Nicolas Almagro, Giles Simon, Robin Soderling en Gael Monfils vlak achter hem staan qua punten.

Dus de laatste weken zullen nog spannend worden voor de race om kwalificatie voor de Barclays ATP World Tour Finals. Wellicht dat spelers als Andy Roddick of Juan del Potro, die op de ranglijst lager staan dan bovenstaande spelers, deze maand nog toernooien winnen. Maar de kans is klein dat dit gebeurd in de vorm waarin zij nu verkeren.

Vorig jaar won Roger Federer van Rafael Nadal in de finale met 6-3, 3-6, 6-1 en werd daarmee de 3e speler (naast Ivan Lendl en Pete Sampras) die het toernooi al 5x won. We zullen zien hoe ver hij dit jaar gaat komen. Zou hij zijn 6e titel gaan pakken en zijn record nog scherper maken?

1 opmerking:

  1. Het is inmiddels bekent en Nadal en Federer zitten samen in een groep. Ik ben erg benieuwd wie deze titel gaat pakken. Want het is weer een fantastisch sterk deelnemersveld.

    BeantwoordenVerwijderen