vrijdag 2 september 2011

Bespanmachines: tips over bespannen



Tips om bespantijd te verkorten

Over het algemeen heeft de snelheid van bespannen te maken met ervaring.Daarnaast kan het verschil maken met welke bespanmachine er bespannen wordt, hoe gebruiksvriendelijk de bespanmachine is en hoe beter de kwaliteit van de klemmen zijn, hoe sneller het bespannen kan gaan.

Wat is de juiste spankracht?

Er is niet een bepaald aantal kilo’s dat is vast te stellen per speler. Dit is afhankelijk wat voor type speler je bent en wat jij uit je bespanning wilt halen. Wilt je bijvoorbeeld meer controle of meer power?


Wat heeft meer invloed de snaar of de spankracht?

Een tennissnaar heeft veel invloed op uw tennisspel. Als je al veel controle haalt uit je swing en tennisracket en je wilt wat meer power erbij krijgen, dan kun jij je tennissnaar met wat minder kilo’s bespannen en dan haal jij uit je tennissnaar meer power. Andersom kan het natuurlijk ook. Je moet hierbij wel altijd rekening houden welke tennissnaar je hier voor gebruikt.


De dikte van de tennissnaar

Hoe dunner de snaar hoe korter zijn levensduur, maar hoe meer controle en precisie jij uit je slagen kunt halen. Hoe dikker de tennissnaar hoe langer zijn levensduur. De snaren die standaard in een tennisracket zitten bij aankoop zijn vaak goedkoop en niet zo sterk. Daarom is het aan te raden de bespanning eruit te halen en het tennisracket opnieuw te bespannen, want dit zal de speelbaarheid enorm verhogen.


Wanneer is je tennisracket aan een nieuwe bespanning toe?

Dit is afhankelijk van het aantal keren dat u speelt. Er wordt over het algemeen gezegt dat het aantal keren dat je gemiddeld per week tennist ook het aantal keren moet zijn dat je tennissnaar vervangen moet worden. Maar het ligt er ook aan of je niet de bespanning zelf al kapot heeft geslagen. Een feit is dat de spanning in een tennisracket afneemt.


Wel of geen bespanmachine aanschaffen?

Indien je iedere maand een tennisracket voor jezelf of je gezinsleden bespant is het al gauw raadzaam om een bespanmachine aan te schaffen. Je kunt snel je kosten terugverdienen en als je voor andere kennissen of vrienden ook gaat bespannen kan je er ook nog geld aan verdienen. In de winkel bent je al gauw
(incl. bespanning) € 25,- euro kwijt. Terwijl als je zelf bespant dit zo’n € 5,- kan zijn (afhankelijk welke bespanning je aanschaft). Vaak is het dus de moeite waard om een eigen bespanmachine aan te schaffen.


Is de spanning van een tennisracket en bespanmachine te meten?

Ja jij kunt jouw tennisracket meten door bijvoorbeeld de
TYGER ERT-300 tenniscomputer te gebruiken. Dit product meet de actuele spankracht van een tennisracket. Om een bespanmachine te ijken kunt je de TYGER spanningstester gebruiken. Met deze spanningstester kunt jij jouw bespanmachine ijken. Wat jij eens in de zoveel tijd het beste kunt doen om te weten dat uw bespanmachine altijd de goede spanning aangeeft.


Hoe kun je de juiste bespanmachine kiezen?

Dit is afhankelijk hoeveel tennisrackets jij denkt te gaan bespannen en wat je budget is. Op onze website kan jij via een berekening uitrekenen wat voor jou het gunstigst is en welke bespanmachine het beste bij jou past.


Meer informatie over dit onderwerp of over bespanmachines is te vinden op de website van TennisPlanet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten